طريقة,عمل,الجمبرى,المقلى,
اهلا يا بنات اليوم بنقدم لكى طريقة عمل الجمبرى المقلى بالصور , مع اكلات حواء يا ست الكل هتعمل الجمبرى المقلى بالدقيق على طريقة الشيف علاء الشربينى , يلا ركزى معايا فى المقادير .
اولا مقادير عمل الجمبرى المقلى (البانية ) :
كيلو جمبري متوسط
واحدة بيضة مخفوقة
ثلاث ملاعق كبيرة عصير ليمون
زيت للقلي
واحد كوب دقيق
واحد كوب بقسماط
نصف ملعقة صغيرة كمون
اثنين ملعقة صغيرة ثوم مطحون
ملح و فلفل
طريقة عمل الجمبرى المقلى :
يقشر الجمبري ويغسل جيداً بالماء ويصفى
ويتبل بالثوم وعصير الليمون والكمون والملح والفلفل
ويترك في التتبيلة لمدة ساعة أو ساعاتان
يوضع الجمبري في الدقيق ، ثم في البيض المخفوق ، ثم في البقسماط و يغطى جيداً
يسخن الزيت على نار عالية في مقلاة متوسطة
يقلى الجمبري حتى يصبح لونه ذهبي و يصفى على ورق لامتصاص الزيت الزائد ، ويقدم ساخناً ,, بالهنا والشفا .
إرسال تعليق