0
طريقة,عمل,الجمبرى,المقلى,




اهلا يا بنات اليوم بنقدم لكى طريقة عمل الجمبرى المقلى بالصور , مع اكلات حواء يا ست الكل هتعمل الجمبرى المقلى بالدقيق على طريقة الشيف علاء الشربينى , يلا ركزى معايا فى المقادير . 


اولا مقادير عمل الجمبرى المقلى (البانية ) : 

كيلو جمبري متوسط 
واحدة بيضة مخفوقة
ثلاث ملاعق كبيرة عصير ليمون
زيت للقلي
واحد كوب دقيق
واحد كوب بقسماط
نصف ملعقة صغيرة كمون 
اثنين ملعقة صغيرة ثوم مطحون
ملح و فلفل

طريقة عمل الجمبرى المقلى :

يقشر الجمبري ويغسل جيداً بالماء ويصفى
 ويتبل بالثوم وعصير الليمون والكمون والملح والفلفل
ويترك في التتبيلة لمدة ساعة أو ساعاتان
يوضع الجمبري في الدقيق ، ثم في البيض المخفوق ، ثم في البقسماط و يغطى جيداً
يسخن الزيت على نار عالية في مقلاة متوسطة
 يقلى الجمبري حتى يصبح لونه ذهبي و يصفى على ورق لامتصاص الزيت الزائد ، ويقدم ساخناً ,, بالهنا والشفا .

إرسال تعليق

 
Top