0
طريقة,عمل,المسقعة,بالبشاميل,






اهلا وسهلا يا بنات اليوم بنقدم لكم طريقة عمل المسقعة بالبشاميل بالصور , طريقة تحفة جداا للشيف منال العالم الجميلة ,مع اكلات حواء هتعرفى طريقة عمل المسقعة بالبشاميل واللحمة المفرومة والبطاطس طريقة سهلة ولذبذة جدااا يلا ركزى معايا فى المقادير . 

 طريقة عمل المسقعة بالبشاميل


مقادير عمل المسقعة بالبشاميل واللحمة المفرومة :

نصف كيلو لحم مفروم
3  حبات بطاطس كبيرة
كيلو باذنجان رومي
2  حبة فلفل أخضر كبير
بصلة كبيرة
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
كوب ونصف عصير طماطم
ملعقة صلصة طماطم
حبة مرقة دجاج
ملح وفلفل
ملعقة سمن
ملعقة زيت
شطة "حسب الرغبة "

صوص البشاميل:


كيلو لبن
6  ملاعق كبيرة دقيق
3  ملعقة كبيرة سمن
بيضة
ملح وفلفل
مقدار من الزيت للتحمير

طريقة عمل المسقعة بالبشاميل :



نعصج اللحم المفروم
نقطع البصلة قطع صغيرة، ونشوحها في الزيت مع الثوم ثم نضيف عليها عصير الطماطم والصلصة والمرقة ونتركها على النار حتى تكثف الصلصة.
نقطع الباذنجان والبطاطس والفلفل شرائح ونقليهم في الزيت.
بعد أن نحصل على القوام الكثيف للصلصة نضيف إليها الباذنجان والبطاطس والفلفل ونضعها في صينية.

صوص البشاميل:
نحمر الدقيق في السمن.
ونضيف إليه اللبن بالتدريج، ونقلب بسرعة حتى نحصل على قوام متماسك
ثم نضع الملح والفلفل.
وبعد أن نرفعه من على النار نضيف البيضة ونقلب بسرعة.
نصب صوص البشاميل على صينية المسقعة ونضعها في الفرن لمدة 20 دقيقة على درجة حرارة متوسطة.
ثم تحت الشواية حتى يحمر الوجه.
تابعونا لمعرفة اشهى الاكلات للشيف علاء الشربينى وللشيف حسن كمان يا بنات . 

إرسال تعليق

 
Top