0
طريقة,عمل,الممبار,المصرى,




اهلا وسهلا بكم يا بنات النهارده هقولكم طريقة عمل الممبار المصرى بالصور خطوة خطوة بطريقة للشيف الشربينى , مع اكلات حواء هتعرفى اجمل طريقة عمل الممبار المحشى  طريقة هتاكلى صوابعك وراها . 

 طريقة عمل الممبار بالصور


مقادير عمل الممبار المصرى


كيلو ممبار
3 بصلات 
شبت مقطع صغير 
بقدونس مقطع صغير 
كسبرة خضراء مقطعة صغير 
ملح - فلفل - كمون 
3 طماطم كبيرة 
3كوب ارز 
شطة " حسب الرغبة " 
2 ملعقة سمن


طريقة تنظيف الممبار



- اول حاجة تشيلى الدهن بتاع الممبار و تغسلى الممبار جيدا و على الوش التانى 
و بعدين حطية امامك فى الحوض و ابتدى اجردى فى الممبار بالسكينة كويس قوى بس اوعى يتقطع منك 
و بعدين خلى ماء الحنفية ينزل جواة كويس و اغسلية تانى كويس قوى 
ثم ضعي علية كمية مش قليلة من الملح و الخل و سيبية ساعة ثم اشطفيه 
لحد ما تلاقى كل المخاط اللى كان فية نزل روحى رشة رشة دقيق كمان وادعكية كويس 
و بعدين ارجعى اغسلية كويس كدة تبقى مطمنة انه نضف تماما و ابدئى بقى تقطعية بالمقاس اللى انتى عوزاة يعنى صغير او يبقى الصباع طويل.



طريقة عمل الممبار : 

الحشو

نغسل الارز،
نبشر البصل والطماطم و نحطهم على الشبت و البقدونس والكسبرة 
ونضيف لهم الارز والملح والفلفل والكمون والشطة ونقلبهم جيدا 
وبعدين نحط السمن بالقمع نحشي الممبار لثلثه بس بالخلطة و بعدين ندوس على الممبار بايدنا خفيف علشان توزعى الخلطة و عشان ما يبقاش الممبار مكبوس قوى 
فى حلة كبيرة نغلى ماء و نضع به ملح و نمسك كل قطعة ممبار و نزلها بالراحة فى الماء المغلى 
نلاحظ انها تنكمش و تتقفل من الطرفين و يترك على النار حتى ينضج 

يصفي من ماء السلق و يحمر في الزيت

إرسال تعليق

 
Top