0
طريقة,عمل,الممبار,الضانى,




اهلا يا بنات اليوم نقدم لكم طريقة عمل الممبار الضانى بالصور للشيف الشربينى هتاكلى صوابعك وراه مع اكلات حواء هتعرفى طريقة عمل الممبار الضانى باللحمة المفرومة والارز زي المحلات بالظبط , يلا ركزى معايا فى المقادير  

 طريقة عمل الممبار الضانى

مقادير عمل الممبار الضانى :


كيلو ممبار بقرى أو ضانى يغسل ويكحت وينقع فى الملح والخل
فى حالة الممبار الضانى يفضل أضافة ربع كيلو جرام من اللحم المفروم
2 كيلو أرز مصرى مغسول وغير منقوع 
لتر عصير طماطم أو تبشر ناعم 
حزمه من كل من البقدونس و الشبت و الكسبرة الخضراء
بصله كبيره مقطعه ناعم 
ممكن أضافة فلفل أخضر حار
زيت 
ملح حسب الحاجه \ ملعقة صغيرة فلفل أسمر \ ربع ملعقة صغيرة كمون 
شطه حسب الرغبه \ بهارات محشى \ ربع ملعقة صغيرة كارى \ ربع ملعقة صغيرة جنزبيل

طريقة تحضير الممبار الضانى :



نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب
انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطراف
نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح
نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع
نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من المااء
مهمه الخطوه دى علشان التحمير
نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوانب حتى يكتسب اللون الذهبى
ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزائد

إرسال تعليق

 
Top