طريقة,عمل,الجلاش,الحلو,
اهلا وسهلا يا بنات اليوم نقدم لكم طريقة عمل الجلاش الحلو بالصور خطوة خطوة للشيف حسن , مع اكلات حواء هتعملى اجمل واسهل صينية جلاش حلو هتاكلى صوابعك وراها من طعمها الشهى يلا بينا نتعرف على المقادير
طريقة عمل الجلاش الحلو
مقادير عمل الجلاش الحلو السادة ولو هتضيفى حشو ده حسب الرغبة
ملعقة سمن "تزيد حسب الاحتياج والكمية
علبة أو نصف علبة من الجولاش
مقدار من ملاعق السكر
قليل من عصير الليمون.
طريقة عمل الجلاش الحلو ( اهم حاجه يكون الجلاش الطرى )
يتم دهن الصينية بالسمن حتى يغطيها تماما
ثم يتم فرد الجولاش فى الصينية ويوضع على النار
فى حالة وجود حشو يتم وضعه بين طبقات الجولاش
على أن يتم فرد بعض طبقات الجولاش، ثم الحشو لو تريدى اضافة بالمكسرات او بالمهلبية , ثم وضع الطبقات المتبقية من الجولاش، وتوضع فى الفرن، " حتى يحمَر وجه الجولاش، وفى هذه الأثناء يتم تجهيز العسل بالطريقة التى سبق الإشارة إليها، بخلط السكر والماء والليمون، وبعد أن يبرد العسل يتم صبه على الصينية وهى ساخنة حتى يتشربه الجولاش جيدا.
ويمكنك اضافة الكريمة للتزين لو تريدى جلاش الحلو بالكريمة
طريقة عمل شربات الجلاش ( قطر الجلاش ) :
المقادير:- 2 كوب سكر – كوب نص ماء – الليمون.
الطريقة:
يتم خلط المكونات جيدا على النار.
( نصيحة الست غالية: أهم حاجة وانتى بتشترى الجولاش ماتجيبيهوش ناشف، ولما تيجى على جنابه اتنيها كويس علشان ماتبقاش على حروف الصينية وتتحرق وكمان تجيبى الجلاش يكونه لونة الابيض الطارج )
إرسال تعليق