طريقة,عمل,الباميه,المصرية
اهلا وسهلا يا بنات فى موقع اكلات حواء اليوم نقدم لكم طريقة عمل البامية المصرية بالصور مع اكلات حواء يا ست الكل هتعملى الذ واشهى بامية , هتاكلى صوابعك وراها يلا نركز فى المقادير .
مقادير البامية المصرية
نصف كيلو لحم مقطع
بصلة مطحونة
نصف كيلو بامية
عصير طماطم بمقدار خمس ثمرات
ملعقة صلصة كبيرة
ليمون واحدة
ملعقتان زبدة كبيرتان
فص ثوم
طريقة تحضير الباميه المصرية
اولا نقوم بغسل البامية وتركها على قطعة من القماش لتجف
ثم تقومى بتشويح البصلة فى الزبدة
ثم نضع عليها اللحم وملعقة سكر وتشوح جيدا لتاخذ اللون البنى وبعد ان تنضج حيث تشرب الماء
نقوم باضافة عصير الطماطم والصلصة والليمون بعد عصرها
وبعد الغليان نقوم باضافة البامية ثم نضيف الفلفل الرومى وفص الثوم المفروم وتضيفى الملح حسب ما تريدى
إرسال تعليق