طريقة,عمل,الجلاش,باللحمة المفرومة,
اهلا يا بنات النهارده جيبلكم طريقة عمل الجلاش باللحمة المفرومة بالصور خطوة خطوة للشيف الشربينى وكمان الجلاش باللحمة المفرومة بالبشاميل ( بدون بيض ) , مع اكلات حواء هتعملى اجمل صينية جلاش باللحمة المفرومة هتاكلى صوابعك وراها .
طريقة عمل الجلاش باللحمة المفرومة بالصور
مقادير الجلاش باللحمة المفرومة :
كمية كافية من اللحمة
لفة جلاش
2 بيضة متوسطة
كوب لبن
ملح
فلفل
سمنة
طريقة تحضير الجلاش باللحم المفروم :
افردي الجلاش فى الصنية بعد التاكد من أنها مدهونة بالسمنة و جهزي منها 5 طبقات ثم ضعي كمية من اللحمة
و ابدئي بوضع 5 طبقات أخرى و ادهني سمنة بين كل طبقتين
وضعي طبقة لحمة ثم باقى كمية الجلاش وادهني ين كل طبقتين سمنة حتى تورق وتصبح هشة وطرية
أدخليها الفرن ربع ساعة تقريبا ثم اخلطي البيضتين مع كوب من اللبن والملح والفلفل وشربي الصنية بهم
بعدها أرجعي الصينية للفرن حتى تحمر و قدميها
ثانيا طريقة عمل الجلاش باللحمة المفرومة بالبشاميل
(الجلاش باللحمة المفرومة بالبشاميل ( بدون بيض ) )
مقادير الجلاش باللحم والبشاميل :
لحمة مفرومة- جلاش - عصير طماطم - زعتر -ملح وفلفل - بصل مفروم -جبنة موتزاريلا او قشقوان - ثوم مفروم - مشروم مقطع - بشاميل .
الجلاش باللحمة المفرومة والبشاميل :
1- نعمل اللحمة كالاتى :
نضع زيت زيتون ونشوح البصل والثوم وعليهم المشروم حتى يتشوحوا وبعد ذلك نضيف اللحمة ونقلبهم كويس حتى تتنهى من نزول الماء نضيف الملح والفلفل والزعتر ونقلب ونضيف الصلصة ونتركهم يستوا .
2- البشاميل :
نضع الزيت زيتون وعلية الدقيق ونقلبهم كويس مع بعض وبعد ذلك نضيف اللبن ونقلبهم كويس حتى لا يوجد كتل يرفع من على النار ونضيف الجبن ونقلبهم والملح والفلفل لابد ان يكون متوسط الكثافة
وتدهن بالزبد ونضيف طبقة صغيرة من الباشميل وعليها طبقة من اللحمة ووعليها القليل من البشاميل والجبن و3 طبقات من الجلاش ونكرر العملية مرة اخرى وفى النهاية نضيف الباشميل وعلى الوجة الجبن والزعتر المفروموندخلها الفرن نخرجها ونتركها حوالى ربع ساعة حتى تهدأ والبهنا والشفا
إرسال تعليق