0
طريقة,عمل,الفتة,بالكوارع,




اهلا يا بنات اليوم بنقدم لكم طريقة عمل الفتة بالكوارع بالصور , مع اكلات حواء يا ست الكل هتعرفى طريقة عمل الفتة بالكوارع بالخل والثوم وطريقة عمل الكوراع هتاكلى صوابعك وراها , يلا نركز سوى فى المقادير . 

 طريقة عمل الفتة بالكوارع بالصور



مقادير عمل الفتة بالكوارع


زوج كوارع
٢ كوب ارز
٢ كوب شوربة كوارع ( من سلق الكوارع )
٣ فصوص ثوم
ربع كوب خل
٢ رعيف شامي
ملح و فلفل و حبهان و مستكة و ورق لورا
١ ثمرة بصلة كبيرة
نصف كوب دقيق
٤ ملعقة كبيرة سمن

طريقة عمل طريقة عمل فتة الكوارع :



تغسل الكوارع بالخل و تدعك بالدقيق و ملح و تترك ربع ساعة
في وعاء علي النار نضع الماد مع البصل و التوابل
عند غليان الماء نشطف الكوارع و نضعها في الماء المغلي
تترك لتغلي ساعتين مع اضافة ماء عند الحاجة مع تغطية الحلة
بعد تمام النضج تتبل الكوارع بملح و فلفل
يفصل اللحم عن العظم لعمل الفتة
يحمر الثوم في نصف كمية السمنة حتي يصبح لونه ذهبي
نضيف له الخل ببطء حتي لا يشتعل مع النار
يقطع الخبز و يحمص في الفرن لحين نضج الارز
يحمر الارز في سمن علي النار حتي يتغير لونه بالكامل ثم نضيف الملح
يغطي الارز و تخفص النار لمدة ربع ساعة مع المتابعة
في طبق التقديم نضع الخبز مع قليل شوربة في صينية
نضيف الارز ثم التقلية ثم قطع الكوارع بدون عظم

تقذم ساخنة مع ثومية او سلطة زبادي

إرسال تعليق

 
Top