طريقة,عمل,تورتة,الجيلى,بالموز,والكريم شانتيه,
اهلا ومرحبا يا بنات اليوم نقدم لكم طريقة عمل تورتة الجيلى بالموز بالصور , مع اكلات حواء هتعرفى طريقة عمل تورتة الجيلى بالموز خطوة خطوة للشيف منال العالم الجميلة ,
مقادير عمل تورتة الجيلى بالموز ( كيكة الجلى ) :
الكيكه الاسفنجيه :1 و 1/2 كوب دقيق
6 بيضات
1 و 1/2 كوب سكر
1 باكو بيكنج بودر
فانيليا
للتغليف و الحشو :
2 باكو جيلي فراوله
5-7 حبات موز
طريقة عمل تورتة الجيلى بالموز :
الكيكه الاسفنجيه اولا :"ينخل الدقيق مع البيكنج بودر (لادخال الهواء في العجينه)
"في وعاء .. نحط البيض مع السكر و الفانيليا و يضرب بالمضرب كويس لحد ما يبقي خليط كريمي و يرتفع (ده دليل علي انه مليان بالهواء كويس)
"نحط الدقيق و البيكنج بودر شويه شويه و نضرب بالمضرب لحد ما كميه الدقيق تخلص
"في صينيه الخبز .. تدهن الصينيه بالزبده و نرشها يشويه دقيق و نتخلص من الزياده
"نصب خليط الكيك الاسفنجيه و تخبز علي درجه حراره 180 درجه مئويه لمده 35 دقيقه
التغليف :
"في وعاء .. نصب كوبايه مياه سخنه و عليها باكو جيلي و نقلبه كويس لحد ما يدوب
"في نفس الصينيه اللي اتخبزت فيها الكيكه او صينيه قدها في المقاس نحط الجيلي و نقطع فيه نص كميه الموز
"نحط الصينيه في الفريزر لحد ما الجيلي يتجمد
"في وعاء .. نحط باكو الجيلي التاني و عليه كوبايتين مياه سخنه و نقلب كويس لحد ما االجيلي يدوب كويس و نسيبه يبرد شويه
"نخرج الصينيه اللي فيها الجيلي و الموز من الفريزر
"نقسم الكيكه الاسفنجيه الي نصفين
"نحط النصف العلوي من الكيكه مقلوب علي الجيلي و الموز بحيث يكون سطح الكيكه ملامس للجيلي في الصينيه و الجزء المقطوع لاعلي
"نسقي جزء الكيكه الاول بالجيلي كويس و نقطع كميه الموز المتبقيه علي الكيك
"نسقي الجزء التاني من الكيكه بالجيلي و نحطه مقلوب علي الموز بحيث يكون قاع الكيكه لاعلي
"نسقي الكيكه كلها بباقي الجيلي لحد ما يتشرب الكيك كله بالجيلي
"نحط الصينيه في التلاجه ليله كامله و قبل التقديم بساعه تخرج من التلاجه و نسيبها في درجه حراره الغرفه
"في طبق التقديم نقلبها بحيث يكون طبقه الجيلي المجمد و الموز لاعلي
ملحوظه : "لو بعد الساعه الكيكه ما انفصلت عن الصينيه نستخدم منشفه مبلله بماء ساخن و نحطها علي الصينيه شويه لحد ما تتفصل عن الصينيه
ويمكنك تزيين تورتة الجيلى بالموز بالكريم شانتيه ( بالكريمة ) ده حسب الرغبة .
إرسال تعليق